Alles over MX Stickers

In dit artikel kom jij alles te weten over onze MX stickers. Deze high tack stickers zijn geschikt voor het gebruik op crossmotoren, quads, karts en andere voertuigen. De stickers zijn leverbaar in iedere gewenste vorm, ontwerp en formaat.

Wat is een MX sticker?

Onze MX stickers zijn zelfklevende folies met een high tack lijmlaag. Deze lijmlaag is specifiek bedoeld voor zogenoemde laag energetische ondergronden. Dat zijn ondergronden waar een folie niet gemakkelijk op hecht. De kappen van karts, quads en crossmotoren zijn vaak gemaakt van kunststof, waardoor we dus met een high tack lijmlaag werken. De folies worden op één van onze Epson machines voorzien van jouw ontwerp waarna we deze voorzien van een extreem dik polymeer laminaat met een dikte van 350 micron. Dit laminaat zorgt ervoor dat de folie en print goed beschermd zijn. Contact met rubber, takken en andere scherpe voorwerpen is dan ook geen probleem voor dit laminaat.

Contour snijden? Geen probleem

De MX stickers worden vaak ingezet als stickerset. Doordat wij de stickers in iedere gewenste vorm contour snijden, worden deze montage gereed aangeleverd bij jou of jouw klant. Zorg er dus voor dat het ontwerp in het juiste template van jouw kart, quad of crossmotor wordt aangeleverd. Op die manier kunnen de stickers direct gemonteerd worden op de kappenset. De stickers worden op een van onze Zünd machines gesneden waardoor zelfs het snijden van kleine details geen probleem is.

Kan ik mijn MX stickers reinigen?

De MX stickers worden gebruikt in extreme omstandigheden waarbij de folie en het laminaat vies kunnen worden. Het is natuurlijk mogelijk om het laminaat te reinigen. Dat kan met zo goed als alle schoonmaakmiddelen. Hierbij is het wel enorm belangrijk dat deze schoonmaakmiddelen vrij zijn van oplosmiddelen. De oplosmiddelen kunnen het laminaat aantasten waardoor deze zijn glans verliest en uiteindelijk wat doffer wordt.