Akoestisch Vilt

Wil jou klant minder galm of de geluidskwaliteit in een ruimte verbeteren? Maak dan gebruik van het akoestisch vilt in jouw textielframe. Het vilt heeft een geluiddempende werking en is 12 mm dik. Daarnaast is het vilt voorzien van een B1 brandcertificering waardoor toepassingen in openbare ruimtes geen probleem zijn.

We leveren het akoestisch vilt exact op de gewenste maat. Hierdoor is het montage gereed en heb jij hier geen voorbereiding of extra werk aan het geleverde product.

Zelf Akoestisch Vilt samenstellen

cm
Vul een waarde in
cm
Vul een waarde in

Productinformatie

Wort akoestisch vilt op maat geleverd?

Het akoestisch vilt wordt exact op maat bij jou aangeleverd. Hierdoor heb jij geen meerwerk met het aanpassen van het vilt naar de juiste breedtes.

Hoe kan ik mijn akoestisch vilt monteren? 

Akoestisch vilt kan op twee manieren afgewerkt worden waardoor het op 2 manieren gemonteerd kan worden:

  • Schoonsnijden. Wanneer jouw akoestisch vilt wordt schoongesneden ontvang je het materiaal exact op de bestelde maat. Vervolgens kan je het vilt tegen de wand monteren met een dubbelzijdige tape. 
  • Voorzien van klittenband. Het akoestisch vilt wordt geleverd met rondom en 35 mm wit klittenband. Vervolgens plaats je het zelfklevende klittenband tegen de muur waarop je het vilt kan plaatsen. 

Wat is de akoestische waarde van het vilt?

Het akoestische vilt heeft een geluiddempende werking waardoor de geluidskwaliteit en galm in een ruimte verbeteren. De exacte waarde is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de grootte van jouw print. We hebben hiervoor een testrapport wat jij via onderstaande link kan downloaden.