Acrylaat Panelen

Op deze pagina bestel jij gemakkelijk helder of opaal Acrylaat. Acrylaat, ook wel bekend als plexiglas, is een sterk en chique materiaal. 

De panelen worden standaard voorzien van een UV print. Dat kan met of zonder witprint, dit naargelang doe toepassing en wens van jouw klant. Acrylaat kan geleverd worden in ieder gewenst formaat en in iedere gewenste vorm. Daarnaast heb je de keuze om helder acrylaat te polijsten. Dit zorgt voor een strakke en luxe randafwerking.

Voor de heldere panelen geldt dat je een keuze hebt uit 3 mm, 5 mm en 10 mm panelen. Voor de opaal platen heb je een keuze uit 3 mm of 5 mm dikte.

Zelf Acrylaat Panelen samenstellen

cm
Vul een waarde in
cm
Vul een waarde in

Productinformatie

Helder of opaal?
Bij het bestellen van Acrylaat heb je de keuze uit een helder of opaal acrylaat. 
  • Opaal acrylaat wordt vooral gebruikt in lichtbakken. Door de samenstelling en kleur van het materiaal wordt het licht enorm mooi verdeeld en zal er een sterk kleurcontrast zijn. 
  • Helder Acrylaat wordt aan de achterzijde voorzien van een print en wordt veelal decoratief ingezet. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoraties. Daarnaast kan het ook ingezet worden voor freesletters, sportprijzen en nog een hoop andere toepassingen.

Hoe worden de panelen geprint?

De plexiglas panelen worden standaard voorzien van een UV inkt. Deze inkt wordt op het materiaal aangebracht en gedroogd door middel van licht. Buiten hebben deze inkten een levensduur van ongeveer 3 jaar. Indoor is de levensduur onbeperkt.

Is het mogelijk om helder acrylaat te polijsten?

Het is zeker mogelijk om de randen van jouw paneel te polijsten. Acrylaat panelen worden standaard gefreesd. Bij de heldere panelen worden de randen dan wat dof en zijn niet meer transparant. Doordat we deze als extra afwerking kunnen polijsten zullen de randen weer helder en glanzend worden. Hierdoor heeft het paneel een luxere uitstraling.