Ultra Desctructable folie

Ultra destructable folie

Ultra Destructable folie is een specifiek product wat wordt toegepast voor diverse doeleinden. De naam doet bij veel mensen een belletje rinkelen, maar wat is Ultra Destructable folie nu precies? In dit artikel lees en leer jij alles over dit materiaal.

Met deze kennis kan jij jouw klant een passend advies geven.

Wat is Ultra Destructable folie precies?

Ultra Destructable folies zijn gegoten folies met een high tack lijmlaag. Hierdoor plakken de stickers enorm hard en zijn deze lastig te verwijderen. Doordat het hier om een gegoten folie gaat is de levensduur buiten minimaal 5 jaar.

Wanneer je een Ultra Destructable sticker wilt verwijderen breekt / brokkelt de folie. Hierdoor is deze dus uitermate geschikt voor veiligheidslabels / etiketten en andere stickers waarbij het niet gewenst is dat deze worden verwijderd.

 

Onderstaand een aantal kenmerken van deze folie:
Kleur folie Wit
Rolbreedte 100 cm
Voorzien van laminaat Nee
Uitstraling Mat
Levensduur 5 jaar

Waardoor breekt Ultra Destructable folie?

De Ultra Destructable stickers breken / brokkelen wanneer je deze probeert te verwijderen. Dat komt door de samenstelling van de folie. De stickers zijn gemaakt van een gegoten polymeer vinyl. Dat is in de basis vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Avery MPI 2000 of Avery MPI 2004.

Groot verschil tussen deze folies en de Ultra Destructable folie, is dat deze weekmakers bevatten. Door weekmakers wordt de folie zacht en flexibel. Hierdoor kan de folie opgerekt en vervormd worden. De Ultra Destructable sticker bevat geen weekmakers, waardoor deze een stuk stijver is.

In combinatie met de high tack lijmlaag zorgt dit ervoor dat de sticker direct zal breken wanneer iemand deze probeert te verwijderen.