Alles over vlaggen

In dit artikel kom jij alles te weten over een heel bekend product: Vlaggen. Onze vlaggen zijn leverbaar in meerdere formaten, types en materialen. Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen waar wij jou eerst meer over zullen vertellen.
Vlag117

Vlag 117 gr/m2

Vlag 117 gr/m2 is veruit ons meest gebruikte materiaal voor mastvlaggen, baniervlaggen, kioskvlaggen en beachflags.

Dit materiaal heeft de volgende kenmerken:
 • Vlag 117 is 100% polyester en weegt +/- 117 gram per vierkante meter.
 • Door de combinatie van het lichte gewicht en onze sublimatie inkten heeft vlag 117 een doordruk van ongeveer 95%. Dat wil zeggen dat de kleuren voor 95% doordrukken naar de achterzijde van het materiaal.
 • Vlag 117 wordt standaard omzoomd. Hierdoor is het materiaal sterker en zal het minder snel rafelen.
 • Vlag 117 is voorzien van een B1 brandcertificering en kan dus zonder problemen op openbare plekken ingezet worden.
Polymesh 100 gr/m2

Polymesh

Polymesh is net als vlag een materiaal dat geschikt is voor mastvlaggen, baniervlaggen, kioskvlaggen en beachflags.

Het materiaal heeft de volgende kenmerken:
 • Polymesh is 100% polyester en weegt +/- 100 gram per vierkante meter.
 • Polymesh is een geperforeerd materiaal. Hierdoor wordt het materiaal minder belast, wat de levensduur ten goede komt. Door de perforaties kunnen kleine teksten minder goed leesbaar zijn.
 • De doordruk op polymesh is net zoals op vlag ongeveer 95%.
 • Polymesh wordt niet gezoomd. Door de perforaties en de weving van het materiaal is dat niet nodig.
 • Polymesh is voorzien van een B1 brandcertificering. Gebruik in openbare ruimtes is dus geen probleem.
Bannerdoek

Bannerdoek opaak lichtdicht 610 gr/m2

Bannerdoek opaak lichtdicht is een PVC materiaal wat zowel enkelzijdig als dubbelzijdig geprint kan worden. Het materiaal is enkel geschikt voor kioskvlaggen. Toepassing als mastvlag of baniervlag raden wij af.

Het materiaal heeft de volgende kenmerken:
 • Bannerdoek opaak is een blockout PVC materiaal en weegt ongeveer 610 gram per vierkante meter.
 • Bannerdoek opaak wordt voorzien van UV inkten. De ontwerpen aan de voorzijde en achterzijde kunnen door de blockout laag verschillend zijn.
 • Bannerdoek opaak is voorzien van een B1 brandcertificering. Gebruik in openbare ruimtes is dus geen probleem.
 • De toplagen van het materiaal kunnen bij zware belasting naar een tijdje scheuren of delamineren van de basis. Zorg er dus voor dat jouw klant de vlaggen tijdig binnen haalt.

Levensduur

Wat is de levensduur van mijn vlag? Dat is een vraag die regelmatig aan ons en onze klanten wordt gesteld. Een eenduidig antwoord is daar niet op. De levensduur van een vlag is afhankelijk van weer en wind. Normaliter raden we aan om een vlag één of twee keer per jaar te wisselen.

Wil jouw klant de levensduur van zijn of haar vlaggen verlengen? Zorg er dan voor dat de vlaggen boven windkracht 6 uit de mast of uithouder gehaald worden. Dit zal de levensduur ten goede komen.
Baniervlag

Baniervlag met of zonder tunnel?

Een baniervlag kan zowel met als zonder tunnel besteld worden. De keuze die jouw klant maakt is afhankelijk van de vlaggenmast die jouw klant heeft.

 • Is de vlaggenmast van jouw klant voorzien van een baniersysteem? Kies dan voor een baniervlag met tunnel. De tunnel wordt over de uithouder van het baniersysteem geplaatst. Hierdoor staat de baniervlag van jouw klant altijd strak en is de boodschap altijd duidelijk.
 • Is de vlaggenmast van jouw klant niet voorzien van een baniersysteem? Kies dan voor een baniervlag zonder tunnel. De vlag zal dan bij weinig wind langs de mast hangen. Daardoor zal de boodschap minder goed zichtbaar zijn.

Wil jouw klant zijn bestaande vlaggenmast voorzien van een baniersysteem? Dat is mogelijk! Je besteld bij ons een set waarmee jij de mast van jouw klant gemakkelijk voorziet van een baniersysteem.
Kioskvlag

Kioskvlaggen

De kioskvlaggen of gevelvlaggen kunnen zowel uit Vlag 117 als Bannerdoek opaak lichtdicht geproduceerd worden. Deze vlaggen zijn leverbaar in een aantal standaard formaten en worden aan de bovenzijde afgewerkt met een tunnel voor een gevelstok van 30 mm.

De tunnel wordt aan de bovenzijde voorzien van een ringetje. Door middel van deze ring wordt de vlag bevestigd aan de dop op de vlaggenstok. Hierdoor zakt de vlag dus niet over de stok naar beneden. Voor de doppen geldt dat deze leverbaar zijn in oranje en zwart.

Veel wind? Hou dan rekening met het volgende:
 • Zorg ervoor dat jouw klant bij zware wind ( Hoger dan windkracht 6 ) de kioskvlaggen naar beneden haalt. Dit komt de levensduur ten goede.
 • Voor de vlag 117 heeft zware belasting minder invloed op de levensduur. Er is kans dat naar verloop van tijd de zoom gaat scheuren.
 • Voor Bannerdoek opaak lichtdicht heeft zware belasting een grotere invloed. Door het vele klapperen gaat de PVC toplaag breken, waardoor de vlag en de print snel kapot kunnen gaan.