Alles over tenten

In dit artikel kom jij alles te weten over onze vouwtenten. Onze vouwtenten zijn leverbaar in meerdere formaten en breed inzetbaar voor vele outdoor toepassingen. Na het lezen van dit artikel kan jij jouw klant een passend advies geven en alle vragen beantwoorden, waardoor jouw verkoopkansen steigen.

Tentex

Laten we beginnen bij het materiaal. De daken en wanden van de vouwtenten worden gemaakt van Tentex. Dit is een polyester materiaal wat waterafstotend gecoat is. Hierdoor is het materiaal waterdicht en dus uitermate geschikt voor het gebruik als dak of wand van een tent.

Let wel op dat het materiaal niet blockout is. De print die aan de buitenzijde zichtbaar is, zal bij veel lichtinval, aan de binnenzijde wat zichtbaar zijn. Het dubbelzijdig printen van Tentex is dan ook niet mogelijk. Tentex is natuurlijk wel voorzien van een B1 brandcertificering waardoor gebruik in openbare ruimtes geen enkel probleem is.

Frame

De vouwtenten zijn leverbaar in drie verschillende formaten:
  • 300x300cm
  • 300x450cm
  • 300x600cm
De bijbehorende frames worden natuurlijk ook in deze formaten geleverd.

De frames worden gemaakt van aluminium. De poten zijn zeshoekig. Hierdoor is het frame lichtgewicht én sterk. Dit in tegenstelling tot stalen frames. Deze zijn wat voordeliger, maar ook een stuk zwaarder. Dat is vaak niet wenselijk.

De poten van het frame zijn in hoogte verstelbaar. Meestal wordt de hoogste stand gebruikt, maar het is eventueel mogelijk om dit te verlagen. Het dak van het frame is voorzien van een spanner die in hoogte verstelbaar is. Hierdoor zal het dak altijd strak gespannen staan, ook wanneer jouw klant het dak eventueel niet helemaal correct monteert.

Zowel het dak als de wanden worden aan het frame gemonteerd door middel van een klittenband sluiting. Hierdoor kunnen het dak en de wand gemakkelijk gemonteerd en verwijderd worden.

Accessoires

De vouwtent wordt standaard met een handige transporttas geleverd. Hierin kan het frame gemakkelijk getransporteerd worden. Daarnaast is het mogelijk om voetplaten en haringen bij te bestellen.

Wordt de tent op een harde ondergrond geplaatst?

Maak dan gebruik van de voetplaten om het frame te verzwaren. Hierdoor is het frame stabieler in het geval van harde wind.

Wordt de tent op een zachte ondergrond gebruikt?

Maak dan gebruik van de haringen. Met deze haringen kan jij het frame zekeren, waardoor deze ook stabieler staat. Je kan de haringen zowel door de voet steken, maar ook aan het frame monteren met de bijgeleverde spanband.