Printproductie: zo printen we onze producten

Nu duiken we achter de schermen eindelijk de échte productie in. We starten in onze printproductie, waar alle bestanden samenkomen en worden geproduceerd. Alle producten die we aanbieden worden in eigen beheer geprint. Hierdoor kunnen wij efficiënt werken en de kwaliteit goed in de gaten houden. Daarnaast levert dit voor jou als klant ook weer een prijsvoordeel op.

Met wat voor machines werken jullie?

We werken veelal met machines van Durst. Ondertussen een stuk of 14. Zowel voor onze textielen, en plaatmaterialen als voor producten die UV-geprint worden. Met deze fabrikant hebben we de afgelopen jaren een hechte band opgebouwd en we kunnen wel stellen dat hun machines échte productiebeesten zijn. Ze bieden hoge kwaliteit en een goede betrouwbaarheid.

UV Printing

Veel materialen worden UV-geprint. Denk aan Frontlit, Mesh, Airtex , Samba Lighttex en alle plaatmaterialen. Dit doen we met een van onze Durst 512 LED UV-machines en voor de plaatmaterialen met onze P10-machines. Printbreedtes tot 500 cm breed of 3 rollen van 160 cm tegelijk zijn voor deze machines gesneden koek. De inkten worden hier op de materialen aangebracht en later gedroogd door middel van UV- of LED-licht. Hierdoor is het product direct droog en verder te verwerken in onze productie.

Textiel printen

Al onze textielen worden verwerkt op een van onze Durst Rhotex printers. Deze machines printen het materiaal met watergedragen inkten, waarna deze door warmte worden gedroogd, en worden opgerold. Daarna ondergaan al deze materialen nog een nabehandeling op een van onze Monti Antonio kalanders. Hierdoor worden de inkten gefixeerd en kan bijvoorbeeld Eco Display ook gewassen worden in de wasmachine.

Zelfklevende materialen

Als laatste printen we ook nog een hele hoop zelfklevend vinyl. Dit wordt voornamelijk verwerkt op onze Epson printers. Deze zijn voorzien van Eco Solvent inkten. Die zorgen ervoor dat jouw print haarscherp en met de grootste contrasten wordt geprint.

Zijn er ook nog mensen te vinden tussen al deze machines?

Zeker, ook hier zijn onze vakmensen weer enorm belangrijk. Zij zorgen ervoor dat de machines altijd blijven draaien door op tijd rolwissels te doen. Daarnaast houdt dit team de kwaliteit in de gaten. Plooien, strepen en materiaalfouten: ze letten er allemaal op. Hierdoor worden fouten tijdig ontdekt en kunnen we ook tijdig een herprint in gang zetten indien nodig. Tot slot zorgt dit team voor het onderhoud van ons printerpark. Al onze printers worden grondig onderhouden en gepoetst door onze eigen mensen en monteurs van Durst. Hierdoor kunnen wij voor jouw klanten de beste kwaliteit leveren.

Achter de schermen: zeilmakerij

Benieuwd hoe onze doeken precies afgewerkt worden? Klik dan hier.