Bestandsvoorbereiding

Deze afdeling is het verlengde van de klantenservice. Nadat een order wordt geplaatst en gecheckt, komt deze uit in onze DTP-studio, waar de bestanden gecontroleerd worden op mogelijke fouten. Nog een overeenkomst: hier hebben onze mensen nog veel direct contact met onze klanten. Denk aan het doorspreken van een groot project of het melden van een fout in de bestanden. Alles om samen tot het beste eindresultaat te komen.

Checken jullie écht alle bestanden? Dat gaat toch niet?

“Toch wel! Wij checken alle bestanden op mogelijke fouten. Denk aan zaken als formaat, tekstmarges en resolutie. Zien we fouten, of zijn er twijfels, dan nemen we contact op. Soms zelfs voor een vlag van €2.50, maar ook daarvoor wordt gebeld. Dit voorkomt mogelijke fouten in het productieproces. Daarnaast ontvangt de klant altijd een goed eindproduct. Waardoor zijn deadlines ook niet in het gedrang komen.”

Wanneer een bestand niet aan de eisen voldoet, wat gebeurt er dan?

“Wanneer één van onze DTP’ers merkt dat het bestand niet in orde is, trekken we altijd aan de bel. Je hoort dan van ons via mail of telefoon. In overleg met onze mensen kijken we wat de beste oplossing is; aanlevering van een nieuw bestand of een aanpassing aan het bestand door ons. In sommige gevallen zijn beide niet mogelijk, en wordt, na overleg met de klant, het bestand alsnog gebruikt voor productie.”

“Als er een nieuwe file aangeleverd wordt, kijken we altijd of de deadline haalbaar blijft. Mocht dat niet zo zijn, wordt dat tijdig gemeld door de klantenservice.”

Dus jullie garanderen een eindproduct zonder fout in de opmaak?

“Dat helaas niet, maar we doen er alles aan. We vragen onze partners altijd om de aanleverspecificaties goed in het oog te houden en zelf ook altijd een check te doen. Op die manier worden fouten voorkomen. Bestanden worden namelijk niet gecheckt op zaken zoals spelfouten en overdruk. Valt ons dit op, dan trekken we natuurlijk aan de bel, maar ook zulke zaken kunnen wij niet altijd zien.”

Achter de schermen: printproductie

Als je meer wilt weten over het walhalla voor de printfreaks onder ons, klik dan hier.  Je ziet dan hoe alle orders die zijn voorbereid en gecontroleerd verdeeld worden over ons moderne printerpark. Hier worden alle producten geprint en ondergaan ze een goede kwaliteitscontrole, voordat ze richting de afwerking gaan.